U bent hier

07/11/2017
Infosessie Herita-projectrekeningen
Locatie:
Erfgoedhuis Den Wolsack, de Hofkamer

Erfgoed verwerven, onderzoeken, beheren en opstellen voor het grote publiek kost handenvol geld. Naast premies, subsidies en fiscale maatregelen is er steeds meer nood aan alternatieve financieringsvormen. Herita biedt, vanuit een ruimere dienstverlening, elke kleine en grote beheerder de mogelijkheid om een Herita-projectrekening te openen. 

Een Herita-projectrekening is een alternatieve financieringsvorm voor erfgoedprojecten. Herita is erkend voor het uitreiken van fiscale attesten. Deze attesten geven potentiële donateurs een duwtje in de rug om jouw erfgoedproject financieel te steunen met een gift. 

Tijdens deze infosessie kom je alles te weten over deze Herita-Projectrekeningen. Daarnaast geven we graag het woord aan Bart De Vos, die zijn ervaringen met een Herita-Projectrekening voor de voormalige Jezuïetenkerk in Lier komt toelichten. Tot slot geven we je enkele tips mee om jouw erfgoedproject op een efficiënte manier te promoten en communiceren. 

Voor wie?

Publieke en private rechtspersonen kunnen een Herita-projectrekening openen: vzw's, gemeentes, OCMW, kerkfabriek, intergemeentelijke projectvereniging,... Kortom: deze informatiesessie is voor iedereen die een project opstart voor verwerving, onderzoek, beheer of ontsluiting van erfgoed. 

Programma

Tijdens deze infosessie komen volgende thema's aan bod:

  • Hoe werkt een Herita-projectrekening
  • Praktijkvoorbeeld: Bart De Vos, gedelegeerd bestuurder openmonumentenvereniging Eduard Bressinck vzw, vertelt zijn ervaringen met een Herita-projectrekening voor de voormalige Jezuïetenkerk in Lier 
  • Communicatie en promotie voeren rond jouw erfgoedproject

Aansluitend volgt een netwerkmoment en mogelijkheid tot bezoek aan de gerestaureerde Hofkamer.

Praktisch

Wanneer: 7 november 2017
De informatiesessie wordt twee keer gegeven: in de namiddag van 14u30-17u  en 's avonds van 18u30-21u. 
Het programma is tijdens de twee sessies hetzelfde. 

Waar: Erfgoedhuis Den Wolsack, de Hofkamer, Oude Beurs 27, 2000 Antwerpen
Organisatie: Herita
Prijs: gratis
Inschrijvenis verplicht en kan tot 3 november. Je schrijft je hier in.