Contact

U bent hier

06/02/2018
Studiedag | De hoeksteen waarop we bouwen. Religieuze architectuur onder spanning
Locatie:
Abdij van Park, 3001 Heverlee (Leuven)

Religieuze gebouwen dragen doorgaans een hele geschiedenis met zich mee. Soms zijn ze in de loop der eeuwen telkens aangepast aan de nieuwe mode en normen, of ze werden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe constellatie. Of het nu gaat om een kloosterkerk of een parochiekerk, een synagoge of moskee; een voor een zijn ze bijzonder omwille van de sacrale waarde die eraan wordt toegekend. Maar vaak hebben religieuze gebouwen ook een belangrijke erfgoedwaarde, waarvoor een specifieke benadering noodzakelijk is.

Hoe kan een eeuwenoude religieuze plek zich steeds heruitvinden? Hoe gaan we om met 'sacraliteit'? Zijn erfgoedbeheer en liturgisch gebruik altijd met elkaar te verzoenen? Dit spanningsveld in religieuze architectuur exploreren we tijdens de studiedag De hoeksteen waarop we bouwen op dinsdag 6 februari 2018 in de Abdij van Park in Leuven.

Het volledige dagprogramma vind je binnenkort hier terug.

Praktisch

Wanneer: dinsdag 6 februari 2018, 9.30 - 17 uur
Waar: Abdij van Park, 3001 Heverlee (Leuven)
Organisatie: CRKC - PARCUM
Prijs: 30 euro, inclusief lunch, koffiepauzes en bezoek aan de tentoonstelling
Inschrijven: Inschrijven kan tot 30 januari 2018 via het online inschrijvingsformulier (klik hieronder op 'Schrijf je in').
Gelieve het bedrag te storten op rekeningnummer BE09 2300 7277 3157 van CRKC met vermelding 'Studiedag architectuur' en de namen van de deelnemers waarvoor u betaalt.

Schrijf je in
Contactgegevens
Facturatiegegevens
Duid aan indien u een factuur wenst te ontvangen en geef hieronder uw adresgegevens op.
Nieuwsbrief